PATARIMAI, KAIP TINKAMAI IR SVEIKAI MAITINTIS

Svarbu laikytis įvairumo principo, nes tik su įvairiais maisto produktais organizmas bus aprūpintas visomis reikalingomis maisto medžiagomis, vitaminais, mineralinėmis medžiagomis.
Kai kurie maisto produktai turi būti vartojami kiekvieną dieną, kai kurie gali būti vartojami rečiau, tačiau ne rečiau kaip 1–2 kartus per savaitę.
Kiekvieną dieną rekomenduojama valgyti šiuos maisto produktus: daržovės, vaisiai, uogos, grūdiniai produktai (duonos gaminiai, kruopų produktai), pieno produktai, augaliniai aliejai, mėsa ir jos produktai.
Ne kiekvieną dieną galima valgyti žuvį ir jos produktus, kiaušinius, grietinę, sūrį.
Taip pat labai svarbu, kad būtų teisingas maisto produktų išdėstymas bėgant dienai: pirmoje dienos pusėje – produktai, turintys daugiau angliavandenių, baltymų, riebalų, antroje – daugiau daržovių, pieno produktų.